Egy kérdés, amit gyakran hallok a gitároktatásnál

Egy kérdés amit gyakran hallok – elsősorban az éppen gitártanulást elkezdők szájából – az az, hogy “mennyi idő alatt lehet megtanulni gitározni”.

Itt most elsősorban a felnőtt korú tanulókról beszélek, aki nyilván nem szülői ráhatás miatt kezdenek gitárt tanulni, hanem saját elhatározásukból. Nekik munka mellett nehéz időt fordítani a tanulásra, fontos kérdés, hogy mennyi időt és pénzt kell majd a tanulásra szánniuk.

Erre a kérdésre azt szoktam válaszolni, hogy attól függ, hogy neked mennyire fontos. Aki már egy kicsit tapasztaltabb a gitár tanulásban, az tudja, hogy soha ennek soha sincs vége. Mindig van hova fejlődni, lehet csiszolni, finomítani a tudásunkat,  ez egy olyan folyamat ami soha nem zárul le.

A kérdés inkább arról szól, hogy mennyi munkával jár egy alapvető tudás elsajátítása. Jó ha tisztán látjuk, hogy csodák sajnos nincsenek, rendszeres gyakorlás nélkül nem lehet haladni a tanulásban. Erre azért jó rávilágítani már az elején, mert sokan gondolják, hogy elég rendszeresen eljárni az órákra és így is fog működni a dolog.  Higgyék el, hogy megfelelő otthoni gyakorlás nélkül nehéz jól haladni.

6 hozzászólás:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*